Čatní připravujeme z rozemletých ingrediencí, nebo je pomalu vaříme. Tento recept pochází ze západní Indie.
Ingredience:
Rozpis asi na 450 g: | |
450 g | sušených meruněk, pokrájených na malé kostičky |
275 g | světlehnědého cukru |
75 g | sultánek |
450 ml | sladového octa |
450 ml | vody |
1 lžička | garam masaly |
1 lžička | strouhaného čerstvého zázvoru |
1 lžička | soli |
Postup:
1. Všechny ingredience v hrnci důkladně promícháme, přivedeme k varu a pomalu vaříme 30-35 minut, občas promícháme
2. Když nám čatní zesirupovatí, sundáme ho z ohně a necháme vychladnout
3. Vychladlé čatní přendáme do čisté, nejlépe vyvařené sklenice a důkladně zavřeme.
Po otevření uchováváme v chladu.