REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Melounový dort s mandlovým likérem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dort připravený z cukrářských piškotů, másla, smetany ke šlehání, mandlového likéru, cukru a dužiny z různých melounů (vodní, cantaloupe, galia …).


Ingredience:
600 gdužiny z různých melounů (vodní, cantaloupe, galia ...)
150 gcukrářských piškotů
125 gmásla
100 gcukru
250 mlsmetany ke šlehání
40 mlmandlového likéru
1 balíčekplátkové želatiny (6 ks plátků)
1 sáčekvanilkového cukru

Postup:

1. Piškoty vložíme do mikrotenového sáčku a pomocí válečku na nudle je rozdrtíme, pak drobky vysypeme do misky, přidáme rozpuštěné máslo a promícháme
2. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, na něj navršíme směs piškotů, uhladíme a dáme do ledničky ztuhnout
3. Želatinu připravíme dle návodu na obalu, z melounů různých barev vykrojíme několik kuliček a ponecháme je stranou na ozdobu, ostatní melounovou dužinu nasekáme na drobné kousky, smícháme s cukrem, mandlovým likérem a odložíme do ledničky krátce vychladit
4. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha
5. Želatinu zpracujeme do vychlazené melounové směsi a lehce vmícháme šlehačkou, tuto hmotu rozetřeme na ztuhlý piškotový základ a dort vložíme do ledničky na několik hodin, nejlépe přes noc, aby ztuhl
5. Před podáváním dort ozdobíme barevnými melounovými kuličkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy