REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medvědí tlapičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z mouky, cukru, kakaa, vejce, oříšků, mandlí a dalších ingrediencí, upečené ve formičkách a po upečení obalené ve vanilkovém cukru.


Ingredience:
140 ghladké mlouky
100 gmásla
70 gmoučkového cukru
25 gmletých vlašských ořechů
25 gmletých mandlí
1 ksvejce
1 kshřebíčku
2 lžičkykypřicího prášku do pečiva
1 lžička kakaa
mletá skořice
kůra z 1/2 citronu
máslo na vymazání formiček
vanilkový cukr na obalení

Postup:

1. Na vál prosejeme hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva
2. V mouce uděláme důlek, nasypeme do něho moučkový cukr, na jemno mleté oříšky i mandle, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, kakao, skořici, tlučený hřebíček,přidáme rozklepnuté vejce a směs smícháme v důlku vidličkou
3. Pak přidáme změklé máslo a vše vypracujeme v hladké těsto 4. Z těsta uděláme váleček, nakrájíme z něho stejně velké kousky, které vtlačíme do plechových formiček vymazaných máslem 5. Dáme do trouby, pečeme při 170 °C asi 12 minut, upečené ještě horké vyklopíme a obalíme ve vanilkovém cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy