V mořidle naložená medvědí kýta, uvařená a pak obalená v klasickém trojobalu.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
800 g | medvědí kýty |
150 g | strouhanky |
150 g | tuku nebo oleje |
100 g | hladké mouky |
0,2 l | vody nebo mléka |
3 ks | vejce |
máslo | |
sůl | |
mořidlo |
Postup:
1. Očištěnou, odblaněnou medvědí kýtu naložíme na několik dní do mořidla a pak ji v něm uvaříme doměkka
2. Uvařenou a vychladlou nakrájíme na řízky, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem a postavíme na hodinu do chladu
3. Připravené plátky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích osolených špetkou soli a rozšlehaných s mlékem, a naposled v prosáté strouhance
4. Usmažíme je zvolna v horkém tuku po obou stranách dozlatova.
– Příloha: Bramborová kaše a brusinkový křen nebo vařené brambory a kaparová omáčka.- Stejným způsobem můžeme také upravovat medvědí tlapky.
Poznámka:– Příprava mořidla viz: Mořidlo s nálevem .