Uzená krkovička potřená medem, upečená doměkka spolu se zelím, jablky a hruškami.
Ingredience:
600 g | uzené krkovičky bez kosti |
500 g | kysaného zelí |
200 ml | vývaru |
1 lžička | mletého pepře |
1 lžička | kmínu |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | medu |
1 lžíce | cukru |
15 ks | hřebíčků |
2 ks | hrušek |
2 ks | jablek |
1/2 ks | cibule |
sůl |
Postup:
1. Uzené maso dobře opláchneme, osušíme, napícháme do něho hřebíčky, povrch potřeme medem, vložíme do pekáčku, opepříme a podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby na 170 °C a zakryté pečeme téměř doměkka
2. Mezitím oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a kysané zelí scedíme, podle potřeby propláchneme a překrájíme na menší kousky
3. V hlubší pánvi na rozehřátém oleji orestujeme za stálého míchání cibuli s kmínem, pak přidáme zelí, dusíme 5 minut, podle chuti osolíme a ochutíme cukrem
4. Podušené zelí dáme do pekáčku pod maso, přidáme omytá jablka s hruškami zbavená jádřinců, nakrájená na dílky a vše společně dopékáme asi 30 minut, až je maso měkké.