REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké řezy s ořechy zalité medem, plněné pudinkovým krémem.


Ingredience:
Na těsto:
500 ghladké mouky
200 gcukru
200 gtuku
2 ksvejce
2 lžícemedu
2 lžícevlažného mléka
2 lžíčkysody
1 bal.vanilkového cukru
špetka soli
Ořechová směs:
300 gořechů
120 gmásla
80 gcukru krupice
3 lžícemedu
1 bal.vanilkového cukru
Na krém:
500 gmásla
100 gcukru
0,5 lmléka
rum
kaše ze dvou pudinků

Postup:

1. Do mísy vlože mouku promíchanou se sodou, solí, cukrem
2. Dále přidáme změklý tuk, med, vlažné mléko a vejce a vypracujeme řidší těsto
3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech a povrch srovnáme
4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15-20 minut
5. Druhou polovinu těsta rozválíme na druhém, tukem vymazaném, moukou vysypaném plechu a poklademe teplou ořechovou směsí a dáme péci na 150 °C asi 20 minut
6. Obě vychladlé, upečené části řezů spojíme krémem a necháme v chladu odležet (ořechová část patří nahoru!)Příprava ořechové směsi:
Ořechy nasekáme nahrubo, vložíme do hrnce spolu s cukrem, máslem, medem a opékáme dozlatova.

Příprava krému: Z 0,5 l mléka a dvou vanilkových pudinků uvaříme hustou kaši, dáme ji vychladnout, změklé máslo vyšleháme s cukrem a rumem a postupně přidáváme studenou kaši z pudinku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy