REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové lívanečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké voňavé lívance s chutí a vůní po medu, připravené v livanečníku.


Ingredience:
Rozpis cca na 20 kusů:
250 mlpodmáslí
60 mltekutého medu
160 ghladké mouky
50 gmásla
1,25 lžičkykypřícího prášku
1 lžícena jemno nastrouhané citronové kůry
2 ksvejce

Postup:

1. Z vajíček opatrně oddělíme žloutky od bílků
2. Smícháme podmáslí spolu se žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vanilkovým extraktem
3. Přidáme polovinu změklého másla, med a vše dobře promícháme
4. Nakonec přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a hmotu opět důkladně promícháme
5. Bílky vyšleháme do tuha a opatrně je zapracujeme do připraveného lívancového těsta
6. Lívanečník omastíme zbylým máslem a usmažíme lívanečky, každý zhruba ze dvou lžic těsta.

Doporučení:

Takto připravené medové lívance servírujeme například spolu s borůvkovým krémem, nebo nějakou ovocnou zavařeninou, můžeme je ozdobit šlehačkou, nebo lívance přeléváme rozpuštěným skořicovým máslem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy