REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové králičí kostky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované králičí maso dušené do poloměkka, přelité zálivkou, dopečené doměkka s cibulkou a na kousky nakrájeným pomerančem.


Ingredience:
4 kszadních stehen z králíka
1 kspomeranče
1 svazekmladé cibulky
voda
sůl
Na marinování:
2 lžíceoleje
5 ksstroužků česneku
špetka staročeského koření
špetka grilovacího koření
špetka mletého pepře
Na zálivku:
2 lžíceworcesterské omáčky
4 lžícemedu
50 mlrumu

Postup:

1. Králičí stehna očistíme, omyjeme, osušíme, vykostíme a nakrájíme na stejně velké kostky
2. Do misky dáme staročeské koření, grilovací koření, mletý pepř, oloupaný utřený česnek, olej, dobře promícháme, vložíme kostky masa a necháme 24 hodin v chladu marinovat
3. Druhý den maso dáme do kastrolku, dusíme do poloměkka, pak přendáme do pekáčku, přelijeme zálivkou z medu, worcesterské omáčky, rumu, přidáme na menší kousky nakrájené cibulky, oloupaný, na menší kousky nakrájený pomeranč, pečeme v předehřáté troubě zvolna doměkka, podle potřeby podléváme vodou a hotový pokrm dochutíme solí.

Doporučení:

Servírujeme s dušenou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy