REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Medové košíčky s pusinkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené košíčky z křehkého těsta, plněné pudinkem a bílkovou směsí.


Ingredience:
250 gkřehkého těsta
110 gmoučkového cukru
2 lžícemedu
1/2 lžičkybílého vinného octa
250 mlmléka
1/2 kssáčku vanilkového pudinkového prášku
2 ksbílků
tuk na vymazání

Postup:

1. Křehké těsto rozdělíme na 4 díly a každým vyložíme lehce vymazanou formičku na košíčky, překryjeme pečicím papírem, který zatížíme fazolemi a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C (po upečení papír i fazole odstraníme)
2. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který necháme lehce zchladnout, pak vmícháme med a směs rozdělíme do košíčků, necháme zchladnout
3. Bílky ušleháme do tuha, přimícháme moučkový cukr i vinný ocet, vyšleháme do lesklé směsi, kterou rozdělíme na košíčky a v troubě 1 minutu grilujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy