Pečené košíčky z křehkého těsta, plněné pudinkem a bílkovou směsí.
Ingredience:
250 g | křehkého těsta |
110 g | moučkového cukru |
2 lžíce | medu |
1/2 lžičky | bílého vinného octa |
250 ml | mléka |
1/2 ks | sáčku vanilkového pudinkového prášku |
2 ks | bílků |
tuk na vymazání |
Postup:
1. Křehké těsto rozdělíme na 4 díly a každým vyložíme lehce vymazanou formičku na košíčky, překryjeme pečicím papírem, který zatížíme fazolemi a pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C (po upečení papír i fazole odstraníme)
2. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který necháme lehce zchladnout, pak vmícháme med a směs rozdělíme do košíčků, necháme zchladnout
3. Bílky ušleháme do tuha, přimícháme moučkový cukr i vinný ocet, vyšleháme do lesklé směsi, kterou rozdělíme na košíčky a v troubě 1 minutu grilujeme.