Medová pochoutka s jemným a pružným těstem, po které se doma jen zapráší. Tento recept si určitě zařadíte do kategorie svých oblíbených receptů.
Ingredience:
150 g | polohrubé mouky |
200 g | lučního medu Medokomerc |
1 sáček | vanilkového cukru |
5 ks | vajec |
1/2 čajové lžičky | sody bicarbonate |
Náplň: | |
mascarpone s pár lžícemi kondenzovaného mléka | |
nebo oblíbený džem |
Postup:
- Bílky se špetkou soli a vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Následně vyšleháme žloutky a postupně k nim přidáváme luční med. K žloutkovému těstu přidáváme střídavě vyšlehaný sníh a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Celou směs zlehka promícháme.
- Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 25 minut při teplotě 180 stupňů.
- Po upečení natřeme korpus oblíbeným džemem nebo vyšleháme mascarpone s pár lžícemi kondenzovaného mléka. Pomocí pečícího papíru natřený korpus srolujeme a necháme vychladnout.
- Na závěr roládu posypeme práškovým cukrem.
zdroj: www.medokomerc.cz