Opečená vepřová panenka přelitá kaparovou omáčkou připravenou z výpeku po masa.
Ingredience:
600 g | vepřové panenky |
300 ml | vývaru |
3 lžíce | sladké smetany |
3 lžíce | oleje |
2 lžíce | kaparů |
1 lžíce | sterilovaného růžového pepře |
1 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | koření na vepřové maso |
1 lžička | másla |
sůl |
Postup:
- Vepřovou panenku odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké plátky, lehce naklepeme a posypeme oblíbeným kořením na vepřové maso
- Na rozehřátém oleji opékáme plátky masa z obou stran asi 10 minut, vyndáme je a uchováme v teple
- Ve výpeku rozpustíme máslo, vsypeme mouku, krátce orestujeme, zředíme vývarem, přidáme nakládaný pepř, kapary, zjemníme smetanou, povaříme, dochutíme sójovou omáčkou a solí
- Medailonky rozdělíme na talíře a přelijeme připravenou kaparovou šťávou.
Podáváme například s vařenými bramborami a zeleninou.