Rybí salát z Dánska.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
300 g | matjesů |
100 g | majonézy |
2 ks | vajec natvrdo uvařených |
2 ks | jablek |
2-3 ks | brambor ve slupce uvařených a oloupaných |
3 lžíce | sterilované červené řepy |
2 lžíce | oleje |
křen | |
ocet | |
sůl |
Postup:
1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme na hrubé nudličky
2. Přidáme k nim drobně nakrájenou červenou řepu, jemně nastrouhaný křen, sůl, ocet smíchaný s majonézou a vše promícháme
3. Matjesy nakrájíme na nudličky, brambory a vejce na kostičky a společně s olejem smícháme s jablkovou směsí
4. Salát necháme v chladničce krátce uležet.