REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Matjesový salát II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rybí salát z Dánska.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
300 gmatjesů
100 gmajonézy
2 ksvajec natvrdo uvařených
2 ksjablek
2-3 ksbrambor ve slupce uvařených a oloupaných
3 lžícesterilované červené řepy
2 lžíceoleje
křen
ocet
sůl

Postup:

1. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nastrouháme na hrubé nudličky
2. Přidáme k nim drobně nakrájenou červenou řepu, jemně nastrouhaný křen, sůl, ocet smíchaný s majonézou a vše promícháme
3. Matjesy nakrájíme na nudličky, brambory a vejce na kostičky a společně s olejem smícháme s jablkovou směsí
4. Salát necháme v chladničce krátce uležet.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy