REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masový páj

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tradiční americký, ale také anglický koláč velký 25-30 cm, z křehkého neslazeného těsta.


Ingredience:
Na těsto:
200 ghladké mouky
80 gtuku
1 lžičkacukru
1/2 lžičkysoli
1 ksžloutku
mouka na vál
Na náplň:
300 gmletého vepřového masa
3 ksplátky anglické slaniny
2 ksrajčat
1 kscibule
petželka
pepř
sůl

Postup:

1. Do mouky se solí vmícháme rozehřátý tuk, přidáme cukr a přilijeme žloutek rozmíchaný se 2 lžícemi vody, zaděláme tužší těsto
2. Těsto rozválíme na plát a upravíme ho do zapékací mísy nebo na plech tak, aby okraje byly zvednuté, dno těsta propícháme vidličkou
3. V troubě vyhřáté na 180-190 °C upečeme dozlatova
4. Upečený korpus naplníme čerstvě připravenou masovou směsí, zdobíme kolečky rajčat a petrželkou.

Příprava masové směsi:
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozemleté maso, promícháme, dochutíme pepřem a solí, chvíli směs podusíme, až maso změkne a budě tepelně důkladně zpracované.

Doporučení:

Hotové korpusy můžeme nenaplněné zabalit do mikrotenového sáčku a zamrazit nebo jen několik dní uchovat v lednici. Před podáváním je v troubě prohřejeme, naplníme a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy