REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masový bochník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mleté maso smíchané s bylinkami a kořením, zapečené v troubě s anglickou slaninou.


Ingredience:
500 gmletého masa
4 ksplátky anglické slaniny
2 ksvajec
1 ksstroužek česneku
1 kscibule
směs aromatických bylinek
strouhanka
mletý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek usmažíme na oleji dozlatova
2. Česnek vyjmeme, cibuli smícháme s masem, 1 vejcem, nadrobno nasekanými bylinkami, osolíme a opepřím
3. Ze směsi utvoříme bochník, dáme do zapékací misky, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhankou
4. Nakonec poklademe plátky slaniny a zapečeme v hodně vyhřáté troubě
5. Po chvilce podlijeme horkou vodou a dopečeme v mírně vyhřáté troubě kolem 170 °C.

Doporučení:

Příloha: Rajčatová omáčka.

Poznámka:

Příprava rajské omáčky viz.: Jednoduchá rajská omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy