Mleté maso smíchané s bylinkami a kořením, zapečené v troubě s anglickou slaninou.
Ingredience:
500 g | mletého masa |
4 ks | plátky anglické slaniny |
2 ks | vajec |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | cibule |
směs aromatických bylinek | |
strouhanka | |
mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek usmažíme na oleji dozlatova
2. Česnek vyjmeme, cibuli smícháme s masem, 1 vejcem, nadrobno nasekanými bylinkami, osolíme a opepřím
3. Ze směsi utvoříme bochník, dáme do zapékací misky, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme strouhankou
4. Nakonec poklademe plátky slaniny a zapečeme v hodně vyhřáté troubě
5. Po chvilce podlijeme horkou vodou a dopečeme v mírně vyhřáté troubě kolem 170 °C.
Příloha: Rajčatová omáčka.
Poznámka:Příprava rajské omáčky viz.: Jednoduchá rajská omáčka.