V troubě upečené válečky z mletého masa a dalších ingrediencí, servírované se zeleninovou omáčkou připravenou z rajčat, papriky, cibule a česneku.
Ingredience:
500 g | mletého vepřového masa |
2 lžíce | strouhanky |
1 lžička | mleté pálivé papriky |
1 ks | vejce |
1/2 ks | pórku |
mletý pepř | |
sůl | |
Na zeleninovou omáčku: | |
400 g | plechovky krájených sterilovaných rajčat |
1 lžíce | sádla |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | červené papriky |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Pórek očistíme a nakrájíme na drobno
2. Do mísy dáme mleté vepřové maso, vejce, mletou pálivou papriku, strouhanku, nakrájený pórek, vše dobře promícháme a ochutíme solí i mletým pepřem
3. Ze směsi vytvarujeme malé válečky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 15 minut)
4. V pánvi na rozehřátém sádle necháme zesklovatět oloupanou na větší kousky nakrájenou cibuli a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme očištěnou na tenké nudličky nakrájenou papriku, zalijeme rajčaty, osolíme, opepříme a krátce podusíme
5. Upečené masové válečky vložíme do připravené omáčky a na mírném ohni chvíli povaříme (asi 10 minut).
Podáváme s vařenými těstovinami.