REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové válečky se zeleninovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené válečky z mletého masa a dalších ingrediencí, servírované se zeleninovou omáčkou připravenou z rajčat, papriky, cibule a česneku.


Ingredience:
500 gmletého vepřového masa
2 lžícestrouhanky
1 lžičkamleté pálivé papriky
1 ksvejce
1/2 kspórku
mletý pepř
sůl
Na zeleninovou omáčku:
400 gplechovky krájených sterilovaných rajčat
1 lžícesádla
3 ksstroužků česneku
1 ksčervené papriky
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Pórek očistíme a nakrájíme na drobno
2. Do mísy dáme mleté vepřové maso, vejce, mletou pálivou papriku, strouhanku, nakrájený pórek, vše dobře promícháme a ochutíme solí i mletým pepřem
3. Ze směsi vytvarujeme malé válečky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 15 minut)
4. V pánvi na rozehřátém sádle necháme zesklovatět oloupanou na větší kousky nakrájenou cibuli a oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme očištěnou na tenké nudličky nakrájenou papriku, zalijeme rajčaty, osolíme, opepříme a krátce podusíme
5. Upečené masové válečky vložíme do připravené omáčky a na mírném ohni chvíli povaříme (asi 10 minut).

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy