REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové ravioli s rajčatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Taštičky plněné masovou směsí nastavenou brokolicí, servírované s chutnou rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gkuřecích prsou bez kůže
200 gpolohrubé mouky
200 grůžiček brokolice
120 mlsmetany 30 %
2 lžíceolivového oleje
2 ksvejce
mletý černý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
500 grajčat
150 mlvývaru
2 lžíceolivového oleje
1 lžícerajského protlaku
1 ksstředně velké cibule
1/2 ksnasekané chilli papričky
krupicový cukr dle chuti
několik snítek čerstvých bylinek (bazalka, oregáno, tymián, rozmarýn)

Postup:

Příprava těstovin:
1. Mouku prosejeme a smícháme s vejci, olejem a špetkou soli, vypracujeme tuhé těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 30-40 minut odpočinout
2. Brokolici spaříme v osolené vroucí vodě a pak ji zchladíme ve vodě studené, necháme ji okapat, nakrájíme nadrobno
3. Maso nameleme v mixéru na jemno, osolíme, opepříme a po částech do něj zapracujeme smetanu, opět směs promixujeme, až vznikne hladká hmota, tu přidáme k brokolici a náplň dobře promícháme
4. Těsto vyválíme na velmi tenký plát, rozkrájíme ho na jednotlivé čtverce, okraje potřeme vodou, středy naplníme náplní, přeložíme do tvaru trojúhelníku a okraje k sobě přitiskneme
5. Vaříme v osolené vodě podle velikosti 5-8 minut.

Příprava omáčky:
1. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme je ve vroucí vodě, oloupáme a nasekáme na kostičky
2. Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme rajčata, protlak a vývar
3. Zvolna vaříme do zhoustnutí
4. Nakonec omáčku dochutíme nasekanými bylinkami, pepřem, cukrem, chilli a solí.

Raviloly servírujeme přelité horkou omáčkou a zdobené snítky bylinek.

Doporučení:

Místo, aby jsme jednotlivé ravioly připravovaly postupně, můžeme na začátku těsto rozdělit na 2 díly, ty vyválíme na pláty stejné velikosti a tvaru, na jeden plát rozdělíme lžičkou náplň ve vzdálenosti 4-5 cm, těsto mezi náplní potřeme rozšlehaným vejcem a přiklopíme druhým plátem, na potřených místech pláty k sobě dobře přitiskneme, aby se při vaření ravioly neotevřely, rádýlkem je nakrájíme na čtverečky a přikryjeme pomoučenou utěrkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy