REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové ravioli s rajčatovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Taštičky plněné masovou směsí nastavenou brokolicí, servírované s chutnou rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
300 gkuřecích prsou bez kůže
200 gpolohrubé mouky
200 grůžiček brokolice
120 mlsmetany 30 %
2 lžíceolivového oleje
2 ksvejce
mletý černý pepř
voda
sůl
Na omáčku:
500 grajčat
150 mlvývaru
2 lžíceolivového oleje
1 lžícerajského protlaku
1 ksstředně velké cibule
1/2 ksnasekané chilli papričky
krupicový cukr dle chuti
několik snítek čerstvých bylinek (bazalka, oregáno, tymián, rozmarýn)

Postup:

Příprava těstovin:
1. Mouku prosejeme a smícháme s vejci, olejem a špetkou soli, vypracujeme tuhé těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 30-40 minut odpočinout
2. Brokolici spaříme v osolené vroucí vodě a pak ji zchladíme ve vodě studené, necháme ji okapat, nakrájíme nadrobno
3. Maso nameleme v mixéru na jemno, osolíme, opepříme a po částech do něj zapracujeme smetanu, opět směs promixujeme, až vznikne hladká hmota, tu přidáme k brokolici a náplň dobře promícháme
4. Těsto vyválíme na velmi tenký plát, rozkrájíme ho na jednotlivé čtverce, okraje potřeme vodou, středy naplníme náplní, přeložíme do tvaru trojúhelníku a okraje k sobě přitiskneme
5. Vaříme v osolené vodě podle velikosti 5-8 minut.

Příprava omáčky:
1. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme je ve vroucí vodě, oloupáme a nasekáme na kostičky
2. Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na oleji, přidáme rajčata, protlak a vývar
3. Zvolna vaříme do zhoustnutí
4. Nakonec omáčku dochutíme nasekanými bylinkami, pepřem, cukrem, chilli a solí.

Raviloly servírujeme přelité horkou omáčkou a zdobené snítky bylinek.

Doporučení:

Místo, aby jsme jednotlivé ravioly připravovaly postupně, můžeme na začátku těsto rozdělit na 2 díly, ty vyválíme na pláty stejné velikosti a tvaru, na jeden plát rozdělíme lžičkou náplň ve vzdálenosti 4-5 cm, těsto mezi náplní potřeme rozšlehaným vejcem a přiklopíme druhým plátem, na potřených místech pláty k sobě dobře přitiskneme, aby se při vaření ravioly neotevřely, rádýlkem je nakrájíme na čtverečky a přikryjeme pomoučenou utěrkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření?

A máme tu novou anketu na téma: Jaký je váš nejoblíbenejší aktuální pořad o vaření? Vaříte rádi? Inspirujete se nejčastěji podle receptů slavných osobností, nebo raději vaříte podle obyčejných lidí? Sledujete rádi profesionální šou mistrů šéfkuchařů, nebojen se zájmem koukáte na různé soutěže o vaření?

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy