Nejprve na pánvi usmažené, pak v troubě dopečené masové kuličky servírované s domácím dipem a hranolkami McCain Crispers připravené v troubě. Recept z dílny české food-blogerky Markéta v troubě.
Ingredience:
Na masové kuličky: | |
600 g | mletého vepřového masa |
1 ks | malá cibule |
1 ks | vejce |
1 hrst | strouhanky |
nasekané bylinky | |
pepř | |
olej | |
sůl | |
Na hranolky a dip: | |
1 balení | hranolků McCain Crispers |
4 ks | rajčata (čerstvé anebo v plechovce) |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | chilli paprička |
1 hrst | zelených bylinek |
1 lžička | třtinového cukru |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, nasekanými bylinkami, solí, pepřem, vejcem, podle potřeby přidáme trochu strouhanky a vytvarujeme kuličky ve velikosti pingpongového míčku. Opečeme na pánvi do zlatova ze všech stran, potom necháme dopéct v troubě přibližně 10 minut na 180 °C.
- Hranolky McCain Crispers upečeme v troubě podle návodu na obalu.
- Dip připravíme z konzervovaných rajčat či čerstvých spařených a oloupaných rajčat. Do mixéru vložíme rajčata, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, lžičku cukru, sůl, koření a rozmixujeme dohladka. Dle chuti můžeme přidat i kousek chilli papričky.
- Masové kuličky podáváme spolu s rajčatovým dipem a streetfoodovými hranolkami McCain Crispers.
Recept k článku: Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele