REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové kapsy s kozím sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené marinované maso plněné kozím sýrem, piniovými oříšky a tymiánem, obalené anglickou slaninou, v troubě dopečené.


Ingredience:
2 ksvepřové panenky
4 kssnítky tymiánu
12 ksplátků slaniny
3 lžíceolivového oleje
Na náplň:
8 lžíčekčerstvého kozího sýra
8 lžiček uražených piniových oříšků
4 lžíceposekaných lístkůl tymiánu
Na marinádu:
500 mlčerného piva
2 lžícelesního medu
5 ksjalovčinek
3 ksbobkových listů
kuličky pepře
sůl

Postup:

1. Vepřovou panenku očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na 6 porcí, zlehka naklepeme a do každé vyřízneme kapsu
2. Na marinádu v míse smícháme černé pivo s medem, bobkovými listy, jalovčinkami, solí a kuličkami pepře, pak maso vložíme do marinády a necháme alespoň 4 hodiny marinovat, nejlépe však přes noc
3. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat, kozí sýr rozdrobíme, piniové oříšky nasekáme a obojí smícháme s na jemno nasekanými lístky tymiánu a vzniklou směsí naplníme masové kapsy
4. Snítky tymiánu opereme, osušíme, poklademe na nadívané kapsy, každou obalíme 2 plátky slaniny a přimáčkneme nebo sepneme párátkem
5. Potom v ohnivzdorné pánvi na rozehřátém oleji kapsy zprudka po obou stranách opečeme, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C (horkovzdušné 160 °C a pozvolna dopékáme asi 15 minut za opakovaného potírání marinádou.

Doporučení:

Servírujeme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy