Kousky vepřového masa opečené v nádobě na fondue spolu s malými šalotkami.
Ingredience:
500 g | vepřového masa (kýty, krkovičky) |
200 g | malých šalotek |
mletý černý pepř | |
kari koření | |
sůl | |
olej na opékání | |
nádoba na fondue |
Postup:
1. Nakrájené plátky vepřového masa osolíme, opepříme a posypeme kari kořením, pak maso zakápneme olejem a necháme v chladu odležet
2. Do středu stolu na hořák upravíme nádobu na fondue s horkým olejem a pozvolna jednotlivá sousta opékáme
3. Na vidličku vždy upravíme malou cibulku a kousek masa
4. Opečené maso namáčíme do omáček a podáváme se slaným pečivem.
Místo šalotky můžeme použít klasickou cibuli nakrájenou na větší kousky.
Poznámka:K masovým fondue se podávají studené omáčky jako například cibulová, česneková, hořčicová, rajčatová …