REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masové fondue s cibulí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky vepřového masa opečené v nádobě na fondue spolu s malými šalotkami.


Ingredience:
500 gvepřového masa (kýty, krkovičky)
200 gmalých šalotek
mletý černý pepř
kari koření
sůl
olej na opékání
nádoba na fondue

Postup:

1. Nakrájené plátky vepřového masa osolíme, opepříme a posypeme kari kořením, pak maso zakápneme olejem a necháme v chladu odležet
2. Do středu stolu na hořák upravíme nádobu na fondue s horkým olejem a pozvolna jednotlivá sousta opékáme
3. Na vidličku vždy upravíme malou cibulku a kousek masa
4. Opečené maso namáčíme do omáček a podáváme se slaným pečivem.

Doporučení:

Místo šalotky můžeme použít klasickou cibuli nakrájenou na větší kousky.

Poznámka:

K masovým fondue se podávají studené omáčky jako například cibulová, česneková, hořčicová, rajčatová …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy