REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Martinské rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemné pečivo s oříškovou nádivkou.


Ingredience:
540 gpolohrubé mouky
360 gtuku na pečení
1 kelímeksmetany ke šlehání 31 %
Nádivka:
150 gmletých vlašských ořechů
150 gmletého cukru
1 ksbílku
trochu rumu
vejce na potření

Postup:

1. Do mísy dáme mouku, nastrouháme na struhadle tuk a nalijeme šlehačku
2. Vypracujeme vláčné těsto
3. Mezi tím smícháme ořechy s cukrem, bílkem a troškou rumu na nádivku
4. Těsto rozdělíme na 6 dílů
5. Z jednotlivých dílů vyválíme placku o síle cca 4 mm, kterou nakrájíme do kříže na 6-8 dílů
6. Na každý díl vložíme lžíci ořechové nádivky a smotáme směrem ke středu, při vkládání na plech (vyložený pečicím papírem) stočíme konce jako rohlíčky
7. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme asi 15 minut dorůžova.

Doporučení:

Do těsta můžeme přidat ještě špetku soli, bude pak lépe kynout. Náplň můžeme obohatit lžičkou tekutého medu.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy