REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Martinské rohlíčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky plněné ořechovou náplní, posypané mandlemi a upečené dorůžova.


Ingredience:
450 ghladké mouky
250 gměkkého tvarohu
80 gcukru
7 lžicoleje
1 ksvejce
1 sáčekprášek do pečiva
voda dle potřeby
Na náplň:
2 lžícerumu
250 gmletých ořechů
80 grozdrcených piškotů
70 gpískového cukru
30 gmedu
200 mlmléka
Na dohotovení:
1 ksbílku na potření
3 hrstiplátkových mandlí

Postup:

1. Na nádivku přivedeme mléko těsně pod bod varu, vsypeme na jemno nastrouhané ořechy a asi 5 minut prohřejeme, pak vmícháme písková cukr, na jemno rozdrcené piškoty, med, rum, po 1 minutě odstavíme z tepla a necháme vychladnout
2. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku s práškem do pečiva, cukr, měkký tvaroh, olej, vejce, asi 7 lžic vody, vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto
3. Těto rozválíme na plát, vykrájíme z něho větší trojúhelníky, doprostřed každého dáme část ořechové náplně, srolujeme od delší strany do rohlíku, každý pak zahneme do tvaru podkovy, dáme na plech a pod utěrkou necháme 30-40 minut kynout
4. Nakonec potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme mandlemi, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 20 minut).

Doporučení:

Rohlíčky můžeme upéct i bez náplně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy