REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marocký mrkvový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Exotický, pikantní salát z arabské kuchyně. Salát má pikantní nasládle kořeněnou pálivou chuť.


Ingredience:
200 gmrkve
100 gtěstovin penne
50 gpistácií
50 grozinek
2 lžícečerveného vína
Na zálivku:
2 lžíceolivového oleje
2 lžícecitronové šťávy
1 ksstroužek utřeného česneku
špetka sladké papriky
drcený kmín
skořice
voda
chilli
pepř
sůl

Postup:

1. Mrkev oloupeme a škrabkou nastrouháme na jemné široké proužky
2. V hrnci ohřejeme vodu a mrkev krátce povaříme ve vroucí vodě asi 3 minuty, scedíme a necháme okapat
3. Rozinky namočíme na 10 minut do červeného vína
4. V mírně osolené vodě uvaříme těstoviny, pak je vytáhneme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme důkladně okapat
5. Smícháme uvařené těstoviny s povařenou mrkví, rozinkami a nasekanými pistáciemi.
6. Z uvedených surovin na zálivku ušleháme v misce zálivku
7. Připravenou zálivkou přelijeme salát a necháme vychladit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy