REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný králík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V marinádě přes noc naložené maso z králíka, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kskrálíka
3-4 ksstroužky česneku
1 ksvětší cibule
3 lžícekečupu
1 lžíceplnotučné hořčice
1 lžičkamletého černého pepře
1 lžičkamleté sladké pepriky
1 lžičkamleté pálivé papriky
200 mloleje
200 mlvody
zelená nať z jarní cibulky
sůl

Postup:

1. Králíka očistíme, opláchneme a osušíme, naporcujeme na 4 díly
2. Oloupeme cibuli i česnek, cibuli nakrájíme na nadrobno, stroužky česneku prolisujeme
3. Připravíme si marinádu; z vody, oleje, kečupu, plnotučné hořčice, mleté pálivé i sladké papriky, pepře, soli, česneku a cibule namícháme marinádu, do ní naložíme naporcovaného králíka, necháme do druhého dne, v lednici, marinovat
4. Marinovaného králíka zaklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C pečeme přibližně 45 minut, během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem
5. V této fázi pekáč odklopíme a králíka dopečme dozlatova
6. Pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme ozdobené nasekanou jarní cibulkou.

Doporučení:

Vhodnou přílohou k takto připravenému masu z králíka jsou bramborové knedlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy