REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaný králík pečený s bůčkem a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejlépe přes noc marinované porce králíka, proložené plátky anglické slaniny nebo uzeného boku a kolečky kořenové zeleniny, upečené doměkka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 ksvětšího králíka nebo 4 ks králičí stehna
150 ganglické slaniny nebu uzeného boku
150 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
pepř
voda
sůl
Na marinádu:
15 lžicolivového oleje
10 ksstroužků česneku (českého o něco méně!)
2 kschilli papričky
1-2 lžičkysladké mleté papriky

Postup:

1. Králíka vykostíme a naporcujeme (pokud použijeme nohy z králíka, také je také zbavíme kostí)
2. Připravíme si marinádu; oloupaný česnek nakrájíme na tenké proužky, asi dva stroužky prolisujeme, 2-3 chilli papričky zbavíme zrníček a nakrájíme nadrobno, přidáme sladkou papriku a trochu soli a králičí maso naložíme do této marinády a necháme do druhého dne marinovat
3. Do pekáčku vyskládáme plátky slaniny nebo uzeného boku, poklademe marinovanými kousky králíka, ty přeložíme znovu plátky slaniny a obsypeme očištěnou, na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninou
4. Maso mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C 30 minut zaklopené, pak poklop sundáme a další hodinu pečeme králíka odkrytého, dle potřeby maso podléváme horkou vodou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy