REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrouhané zelí smíchané s cibulí a nálevem, 24 hodin naložené a pak sterilované.


Ingredience:
10 kgbílého zelí
20 gPyrosiřičitanu (Disiřičitan sodný)
60 kstabletek cukerinu
7 ksvelké cibule
2 ksbalíčku Deka
3,5 lvody
1,5 locta
sklenice na sterilování s uzávěrem

Postup:

1. Očištěné zelí nakrouháme nebo nakrájíme
2. Oloupanou cibuli nakrájíme a smícháme s ostatními přísadami, necháme 24 hodin odležet za občasného promíchání
3. Marinované zelí plníme do sklenic, dobře uzavřeme a zavařujeme při 90 °C tak 40 minut.

Doporučení:

Marinované zelí podáváme jako přílohu či salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy