REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované kuřecí řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilované kuřecí řízky podávané se salátem, rajčaty a petrželkou.


Ingredience:
800 gkuřecích prsou
olej na potření roštu
Na marinádu:
1 lžička steakového koření
1 lžičkahnědého cukru nebo medu
1 lžícesvětlé sójové omáčky
1 lžícenasekaných bylinek (máta, tymián)
1 lžícekečupu
4 lžíceoleje
Na ozdobení:
snítka petrželové natě
zelená salát
rajčata

Postup:

1. Ve větší misce důkladně promícháme kečup, hnědý cukr, steakové koření, olej, sójovou omáčku a nasekané čerstvé bylinky
2. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, dáme do připravené marinády, necháme alespoň 3 hodiny uležet a během marinování maso několikrát otočíme
3. Marinovaná prsíčka grilujeme na olejem potřeném rozpáleném roštu asi 25 minut a během grilování maso otáčíme
4. Mezitím si omyjeme zeleninu, listy salátu dáme na talíř, na ně položíme grilované řízky, obložíme je na osminky nakrájenými rajčaty a zdobíme petrželkou.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým pečivem – francouzskou bagetou nebo celozrnnými rohlíky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy