REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinované kuřecí nudličky se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rychlá minutka z naloženého kuřecího masa zprudka orestovaného na pánvi, servírovaného promíchaného se zeleninou opečenou ve výpeku po mase.


Ingredience:
1 kgkuřecího masa (prsní řízky nebo vykoštěná kuřecí stehna)
6 lžicoleje
4 lžícesladké chilli omáčky
2 lžícepikantní česnekové sojové omáčky
2 lžíceworcersterské omáčky
2 lžícesolamylu
2 lžičkytřtinového cukru
2 ksvaječné žloutky
sůl dle chuti
Na zeleninovou směs:
1 ksčervené papriky
1 kszelené papriky
1 ksvětší cibule
1 kspórku (20 cm)
1 ksvětší mrkev
1 ks2 cm zázvorového kořene (na jemno nastrouhaného)
2 lžícebalzamikového octa (nebo rýžového)
2 lžičkytřtinového cukru

Postup:

1. Maso nakrájíme na nudličky
2. Všechny ingredience na marinádu prošleháme a přidáme k masu, promícháme a necháme v lednici přes noc, ale klidně i 24 hodin
3. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a po částech přidáváme maso, nesmí být ve vrstvě ani se dotýkat, ze všech stran, za stálého míchání, restujeme 3 minuty, pak maso odložíme a uchováme v teple
4. Cibuli pokrájíme na céčka, mrkev na nudličky, pórek na kolečka, papriky na proužky, zázvor na jemno nastrouháme 5. Vše vhodíme do výpeku po mase a restujeme cca 10 minut
6. Přidáme sůl dle chuti
7. Pak vrátíme do pánve i maso, krátce prohřejeme a doladíme chutě.

Doporučení:

Podáváme ideálně s jasmínovou nebo basmati rýží.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy