Rychlá minutka z naloženého kuřecího masa zprudka orestovaného na pánvi, servírovaného promíchaného se zeleninou opečenou ve výpeku po mase.
Ingredience:
1 kg | kuřecího masa (prsní řízky nebo vykoštěná kuřecí stehna) |
6 lžic | oleje |
4 lžíce | sladké chilli omáčky |
2 lžíce | pikantní česnekové sojové omáčky |
2 lžíce | worcersterské omáčky |
2 lžíce | solamylu |
2 lžičky | třtinového cukru |
2 ks | vaječné žloutky |
sůl dle chuti | |
Na zeleninovou směs: | |
1 ks | červené papriky |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | větší cibule |
1 ks | pórku (20 cm) |
1 ks | větší mrkev |
1 ks | 2 cm zázvorového kořene (na jemno nastrouhaného) |
2 lžíce | balzamikového octa (nebo rýžového) |
2 lžičky | třtinového cukru |
Postup:
1. Maso nakrájíme na nudličky
2. Všechny ingredience na marinádu prošleháme a přidáme k masu, promícháme a necháme v lednici přes noc, ale klidně i 24 hodin
3. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a po částech přidáváme maso, nesmí být ve vrstvě ani se dotýkat, ze všech stran, za stálého míchání, restujeme 3 minuty, pak maso odložíme a uchováme v teple
4. Cibuli pokrájíme na céčka, mrkev na nudličky, pórek na kolečka, papriky na proužky, zázvor na jemno nastrouháme 5. Vše vhodíme do výpeku po mase a restujeme cca 10 minut
6. Přidáme sůl dle chuti
7. Pak vrátíme do pánve i maso, krátce prohřejeme a doladíme chutě.
Podáváme ideálně s jasmínovou nebo basmati rýží.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová