REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná kuřecí prsa s mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí filátka marinovaná v cibulové marinádě, opečená zprudka na oleji a pak podušená ve vývaru, servírovaná s blanšírovanou mrkví a vařeným bramborem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gkuřecích filátek z prsíček
200 gcibulek
1/2 lžičkyzázvoru
1/2 lžičkyskořice
4 lžíceoleje
400 mlslepičího vývaru
několik kapek tabasca
pepř
sůl
Na mrkev jako přílohu:
300 gmrkve
2 lžícecitrónové šťávy
2 lžícecukru
mletá sladká paprika
pepř
voda
sůl
petrželka na ozdobení
Na brambory:
500 gbrambor
mírně osolená voda

Postup:

1. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme nadrobno, okořeníme zázvorem, skořicí a pepřem, osolíme a v mixéru s půlkou oleje a několika kapkami tabasca rozmixujeme na kaši
2. Kuřecí filátka (plátky z větších kuřecích prsou) opereme, osušíme a potřeme rozmixovanou pastou, necháme asi 1 hodinu marinovat v lednici
3. Rozpálíme zbylý olej a na pánvi maso z obou stran prudce opečeme, pak filátka zalijeme vývarem a asi 15 minut, na mírném plameni, povaříme
4. Připravíme si blanšírovanou mrkev; oškrábanou mrkev nakrájíme podélně na tenké plátky a ve vařící osolené vodě asi 2 minuty spaříme, vodu slijeme a mrkev prudce zchladíme studenou vodou
5. Citrónovou šťávu zahříváme s cukrem, pak do ní dáme mrkev a necháme zesklovatět, okořeníme pepřem, paprikou, osolíme a posypeme petrželkou
6. Oškrábané brambory uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, vodu slijeme
7. Kuřecí maso zakápneme šťávou z pečení a podáváme s uvařenými brambory a blanšírovanou mrkví.

Doporučení:

Jiný způsob přípravy kuřecího masa dle tohoto receptu je kuřecí plátky marinovat v celku, opéci je a pak teprve nakrájet na plátky (filátka).

Poznámka:

Tento pokrm se hodí i při redukční dietě. Porce je cca 350 kalorií.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy