REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marinovaná kuřecí prsa s dipem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na grilu připravená prsa z kuřete obalená do parmské šunky, servírované s jogurtovým dipem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvětších kuřecích prs
4 ksplátky parmské šunky
1 svazekrozmarýnu
2 lžícekečupu
2 lžíceoleje
1 lžícekoření na drůbež
1 lžícecukru
1 lžícesójové omáčky
Na dip:
200 gjogurtu
100 gmajonézy
2 ksstroužky česneku
1/2 lžičkyvegety

Postup:

1. Marinádu si připravíme smícháním sladkého kečupu s olejem a sójovou omáčkou, dochutíme cukrem a kořením na drůbež
2. Kuřecí prsa omyjeme, necháme důkladně okapat, pak je potřeme marinádou a dáme nejméně na 2 hodiny, nejlépe však přes noc, do chladničky, marinovat
3. Na dip prolisujeme 2 stroužky česneku, dáme jej do misky a smícháme s bílým jogurtem a majonézou
4. Dip dochutíme vegetou a dáme ho asi na 15 minut do ledničky
5. Snítky rozmarýnu opláchneme, necháme okapat, otrháme z nich jehličky, ty poklademe na marinovaná prsa
6. Jednotlivé prsní řízky obalíme do parmské šunky, dobře přitiskneme, nebo raději zajistíme párátky
7. Připravené maso grilujeme na rozpáleném grilu asi 20 minut z obou stran.

Doporučení:

Takto připravené kuřecí řízky servírujeme s čerstvým pečivem, dipem a grilovanou zeleninou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy