Těsto potřené rozpuštěnou čokoládou, posypané pistáciemi, stočené do rolády, nakrájené na plátky, v troubě upečené dozlatova.
Ingredience:
200 g | hladké mouky |
100 g | másla |
75 g | moučkového cukru |
50 g | marcipánu |
1 ks | vejce |
3 lžíce | smetany ke šlehání |
1/4 lžička | soli |
Na náplň: | |
100 g | nugátové čokolády |
50 g | nesolených pistácií |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, soli, změklého másla, vejce, marcipánu a smetany ke šlehání vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a na 1 hodinu dáme uležet do lednice
2. Pak z těsta na pečicím papíru vyválíme plát o velikosti asi 25×30 cm a ještě na 25 minut dáme zpět do lednice
3. Mezitím oloupané pistácie nasekáme na hrubo a nugátovou čokoládu rozpustíme
4. Potom rozpuštěnou čokoládou potřeme plát těsta, posypeme nasekanými pistáciemi, stočíme do rolády (už bez pečicího papíru) a ještě na 30 minut odložíme do lednice
5. Poté nakrájíme roládu na kousky asi 8 mm silné, jemně vytvarujeme do oválků, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme asi 10 minut.