REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Marcipánové oválky plněné nugátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto potřené rozpuštěnou čokoládou, posypané pistáciemi, stočené do rolády, nakrájené na plátky, v troubě upečené dozlatova.


Ingredience:
200 ghladké mouky
100 gmásla
75 gmoučkového cukru
50 gmarcipánu
1 ksvejce
3 lžícesmetany ke šlehání
1/4 lžičkasoli
Na náplň:
100 gnugátové čokolády
50 gnesolených pistácií

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, soli, změklého másla, vejce, marcipánu a smetany ke šlehání vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a na 1 hodinu dáme uležet do lednice
2. Pak z těsta na pečicím papíru vyválíme plát o velikosti asi 25×30 cm a ještě na 25 minut dáme zpět do lednice
3. Mezitím oloupané pistácie nasekáme na hrubo a nugátovou čokoládu rozpustíme
4. Potom rozpuštěnou čokoládou potřeme plát těsta, posypeme nasekanými pistáciemi, stočíme do rolády (už bez pečicího papíru) a ještě na 30 minut odložíme do lednice
5. Poté nakrájíme roládu na kousky asi 8 mm silné, jemně vytvarujeme do oválků, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme asi 10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy