REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mangové cupcakes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když nemůžete do tropů, udělejte si je doma. Atmosféru dálek a chuť exotiky vám pomohou vykouzlit šťavné plody manga. Vyzkoušejte například tento dezert, který vám zaručeně rozzáří den. Upečte si lahodné cupcaky, které si určitě zamilujete nejen vy, ale i vaše rodina.


Ingredience:
Na těsto:
150 ghladké mouky
100 gNOWACO Mango
80 gcukru
60 gmásla, v pokojové teplotě
80 mlmléka
2 ksvejce
1 lžičkavanilkového extraktu
1 lžičkaprášku do pečiva
kůra z jedné limetky
špetka soli
Na pyré:
100 gNOWACO Mango
1/2 ksbanánu
1 lžičkamedu
Na krém:
300 gkrémového sýra
120 gpráškového cukru
1 lžičkavanilkového extraktu
Ostatní:
muffinová forma, papír na pečení, mango a borůvky na ozdobu

Postup:
  1. Předehřejte si troubu na 175 °C a muffinovou formu vyložte papírovými košíčky.
  2. V menší míse spolu smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V trochu větší míse rozmixujte změklé máslo nakrájené na kousky a cukrem do pěny. Pak přidejte vanilkový extrakt a vajíčka, jedno po druhém. Potom přidávejte střídavě prosátou mouku (s práškem i solí) a mléko, dokud vám nevznikne hladké těsto.
  3. Nakonec přimíchejte vařečkou kousky manga a kůru z umyté limetky.
  4. Košíčky naplňte zhruba do tří čtvrtin a dejte péct do trouby na cca 18 až 20 minut.
  5. Mezitím, co se cupcaky pečou, si připravte pyré. Jednoduše rozmixujte mango s banánem a medem. Až cupcaky vychladnou, udělejte do nich díru a naplňte je pyré (cca 1 lžička na cupcake). Na krém si rozmixujte nejdřív samotný sýr, potom přidejte extrakt a nakonec postupně přidávejte prosátý cukr. Můžete dát před použitím na chvíli do ledničky.
  6. Finálně můžete dozdobit kousky manga a třeba borůvkami.
Doporučení:

TIP na zralé a šťavnaté mango: Sehnat zralé a šťavnaté mango plné vitaminů není věda. Stačí, když zamíříte v obchodě k mrazicím boxům. Tam najdete hluboce zmrazené mango od značky NOWACO. Plody dozrávaly přímo na stromech pod hřejivými slunečními paprsky. Po sklizni byly oloupány, nakrájeny a ihned hluboce zmrazeny. Díky tomu je mango mnohem chutnější než čerstvé kousky, jež se trhají nezralé a jsou pak dlouhé měsíce skladovány v chladu, ovšem použití mají stejné. Hluboce zmrazené mango necháte jen hodinu při pokojové teplotě, případně přes noc v chladničce. Pustí jen minimum šťávy a můžete s ním dále kouzlit. Rozdíl v chuti poznáte při prvním soustu. Plné aroma a sladkost vás okouzlí. Šťavnatou novinku NOWACO Mango Premium získáte v obchodech ve 200 g balení.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy