REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mangové cupcakes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Když nemůžete do tropů, udělejte si je doma. Atmosféru dálek a chuť exotiky vám pomohou vykouzlit šťavné plody manga. Vyzkoušejte například tento dezert, který vám zaručeně rozzáří den. Upečte si lahodné cupcaky, které si určitě zamilujete nejen vy, ale i vaše rodina.


Ingredience:
Na těsto:
150 ghladké mouky
100 gNOWACO Mango
80 gcukru
60 gmásla, v pokojové teplotě
80 mlmléka
2 ksvejce
1 lžičkavanilkového extraktu
1 lžičkaprášku do pečiva
kůra z jedné limetky
špetka soli
Na pyré:
100 gNOWACO Mango
1/2 ksbanánu
1 lžičkamedu
Na krém:
300 gkrémového sýra
120 gpráškového cukru
1 lžičkavanilkového extraktu
Ostatní:
muffinová forma, papír na pečení, mango a borůvky na ozdobu

Postup:
  1. Předehřejte si troubu na 175 °C a muffinovou formu vyložte papírovými košíčky.
  2. V menší míse spolu smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V trochu větší míse rozmixujte změklé máslo nakrájené na kousky a cukrem do pěny. Pak přidejte vanilkový extrakt a vajíčka, jedno po druhém. Potom přidávejte střídavě prosátou mouku (s práškem i solí) a mléko, dokud vám nevznikne hladké těsto.
  3. Nakonec přimíchejte vařečkou kousky manga a kůru z umyté limetky.
  4. Košíčky naplňte zhruba do tří čtvrtin a dejte péct do trouby na cca 18 až 20 minut.
  5. Mezitím, co se cupcaky pečou, si připravte pyré. Jednoduše rozmixujte mango s banánem a medem. Až cupcaky vychladnou, udělejte do nich díru a naplňte je pyré (cca 1 lžička na cupcake). Na krém si rozmixujte nejdřív samotný sýr, potom přidejte extrakt a nakonec postupně přidávejte prosátý cukr. Můžete dát před použitím na chvíli do ledničky.
  6. Finálně můžete dozdobit kousky manga a třeba borůvkami.
Doporučení:

TIP na zralé a šťavnaté mango: Sehnat zralé a šťavnaté mango plné vitaminů není věda. Stačí, když zamíříte v obchodě k mrazicím boxům. Tam najdete hluboce zmrazené mango od značky NOWACO. Plody dozrávaly přímo na stromech pod hřejivými slunečními paprsky. Po sklizni byly oloupány, nakrájeny a ihned hluboce zmrazeny. Díky tomu je mango mnohem chutnější než čerstvé kousky, jež se trhají nezralé a jsou pak dlouhé měsíce skladovány v chladu, ovšem použití mají stejné. Hluboce zmrazené mango necháte jen hodinu při pokojové teplotě, případně přes noc v chladničce. Pustí jen minimum šťávy a můžete s ním dále kouzlit. Rozdíl v chuti poznáte při prvním soustu. Plné aroma a sladkost vás okouzlí. Šťavnatou novinku NOWACO Mango Premium získáte v obchodech ve 200 g balení.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy