REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mangoldové placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušené kousky mangoldu, smíchané se sněhem z bílků a žloutky, osmažené na oleji.


Ingredience:
750 gmangoldu
2 ksvajíček
1 lžícenastrouhaného parmazánu
1 lžičkanastrouhané citrónové kůry
čerstvý umletý pepř
špetka muškátového oříšku
sůl
olivový olej
kousek másla

Postup:

1. Z listů mangoldu odstraníme řapíky a nasekáme je nahrubo, pak je na 2-3 minuty vhodíme do vroucí vody, pak je dobře osušíme
2. Nasekáme je na drobné kousky a vložíme je do hrnce společně s máslem, dusíme, pokud se neodpaří všechna voda
3. Podušený mangold na 5 minut odstavíme z ohně, pak do něj zamícháme žloutky
4. Z osolených a okořeněných bílků ušleháme sníh, který pak přimícháme k mangoldu
5. Lžící vytváříme placičky, které vkládáme do rozpáleného oleje, rychle je osmažíme z obou stran, pak je vytáhneme a necháme okapat
6. Placičky podáváme horké.

Poznámka:

Více o mangoldu najdete v naší encyklopedii zeleniny: Mangold.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy