Plátky manga obalené ve vinném těstíčku a usmažené dozlatova.
Ingredience:
1 ks | velkého plodu manga |
olej na smažení | |
Na těstíčko: | |
1,25 dl | bílého vína |
125 g | hladké mouky |
1 ks | vejce |
1 ks | bílku |
špetka soli |
Postup:
1. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké plátky
2. Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, pak pomalu přilijeme žloutek promíchaný s bílým vínem, vše rozšleháme na hladké, středně husté těstíčko a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Plátky manga namočíme do těstíčka a smažíme ve středně rozehřátém oleji dozlatova
4. Usmažené plátky rozložíme na papírovou utěrku, necháme odkapat přebytečný olej a ještě teplé kousky rozdělíme na talíře a ihned podáváme.