REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mango ve vinném těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky manga obalené ve vinném těstíčku a usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 ksvelkého plodu manga
olej na smažení
Na těstíčko:
1,25 dlbílého vína
125 ghladké mouky
1 ksvejce
1 ksbílku
špetka soli

Postup:

1. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na tenké plátky
2. Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, pak pomalu přilijeme žloutek promíchaný s bílým vínem, vše rozšleháme na hladké, středně husté těstíčko a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Plátky manga namočíme do těstíčka a smažíme ve středně rozehřátém oleji dozlatova
4. Usmažené plátky rozložíme na papírovou utěrku, necháme odkapat přebytečný olej a ještě teplé kousky rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy