REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlový křen

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křen s vložkou mandlí.


Ingredience:
40 ghladké mouky
40 gmásla
30 gmandlí
1/4 lmléka
1 lžícecukru
1 lžícenadrobno nasekaného křenu
worcesterová omáčka
vývar
sůl

Postup:

1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, za stálého míchání zředíme mlékem, přidáme trochu vývaru a 20 minut povaříme
2. Mandle vsypeme do vařící vody, necháme je přejít varem
3. Scedíme je, oloupeme, nadrobno pokrájíme a přidáme je společně s cukrem, worcesterovou omáčkou, solí a čerstvě nastrouhaným křenem do omáčky
4. Vzniklou pastu vychladíme a uchováme v lednici ve skleničkách od dětské výživy.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy