REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlový koláč s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Milujete lehké a osvěžující moučníky s tenoučkým korpusem, našlehaným tvarohovým krémem, na kterém nesmí chybět nějaké voňavé a příjemně nakyslé ovoce, třeba jablka? Máme pro vás ideální recept.


Ingredience:
Ingredience na těsto:
160 ghladké mouky
110 gmásla
60 gcukru krupice
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksvejce
špetka soli
Ingredience na náplň:
250 gpolotučného tvarohu
1 kelímeksmetana ke šlehání (31 %)
2–4 lžícecukru (dle chuti)
1/2 pytlíkuCreme Ole (pudink za studena od Dr. Oetker)
2 ksjablka
1 ksvejce
citronová šťáva
Ostatní:
koláčová forma, tuk na vymazání, mouka na pomoučení

Postup:
  1. Smíchejte prosátou mouku, cukr, vanilkový cukr a špetku soli
  2. Studené máslo nakrájejte na menší kostky a jako drobenku ho zapracujte s moukou a cukrem, přidejte vejce a pořádně prohněťte, aby se směs spojila
  3. Vytvořte z těsta hladkou placku, zabalte do fólie a dejte vychladnout do ledničky aspoň na 30 minut
  4. Předehřejte si troubu na 180 °C a koláčovou formu vymažte máslem
  5. Na lehce pomoučeném válu vyválejte z těsta slabší plát a opatrně ho přeneste do vymazané formy
  6. Před pečením korpus několikrát propíchněte vidličkou
  7. Pečte 15 minut, až těsto zezlátne
  8. Vyndejte jej trouby a nechte vychladnout
  9. Troubu zatím nevypínejte a pusťte se do náplně; jablka zbavte jadřinců a nakrájejte na tenčí měsíčky, smíchejte tvaroh, smetanu, cukr a vejce, vzniklou směs utřete do hladka, pomalu přisypávejte Creme Ole a neustále míchejte metličkou, aby nevznikly hrudky
  10. Směs rozetřete na připravený korpus a pokládejte měsíčky jablek
  11. Připravený koláč pečte 20-25 minut na 180 °C.
Doporučení:

Jablka pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla.

Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy