REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlový koláč s jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Milujete lehké a osvěžující moučníky s tenoučkým korpusem, našlehaným tvarohovým krémem, na kterém nesmí chybět nějaké voňavé a příjemně nakyslé ovoce, třeba jablka? Máme pro vás ideální recept.


Ingredience:
Ingredience na těsto:
160 ghladké mouky
110 gmásla
60 gcukru krupice
1 sáčekvanilkového cukru
1 ksvejce
špetka soli
Ingredience na náplň:
250 gpolotučného tvarohu
1 kelímeksmetana ke šlehání (31 %)
2–4 lžícecukru (dle chuti)
1/2 pytlíkuCreme Ole (pudink za studena od Dr. Oetker)
2 ksjablka
1 ksvejce
citronová šťáva
Ostatní:
koláčová forma, tuk na vymazání, mouka na pomoučení

Postup:
  1. Smíchejte prosátou mouku, cukr, vanilkový cukr a špetku soli
  2. Studené máslo nakrájejte na menší kostky a jako drobenku ho zapracujte s moukou a cukrem, přidejte vejce a pořádně prohněťte, aby se směs spojila
  3. Vytvořte z těsta hladkou placku, zabalte do fólie a dejte vychladnout do ledničky aspoň na 30 minut
  4. Předehřejte si troubu na 180 °C a koláčovou formu vymažte máslem
  5. Na lehce pomoučeném válu vyválejte z těsta slabší plát a opatrně ho přeneste do vymazané formy
  6. Před pečením korpus několikrát propíchněte vidličkou
  7. Pečte 15 minut, až těsto zezlátne
  8. Vyndejte jej trouby a nechte vychladnout
  9. Troubu zatím nevypínejte a pusťte se do náplně; jablka zbavte jadřinců a nakrájejte na tenčí měsíčky, smíchejte tvaroh, smetanu, cukr a vejce, vzniklou směs utřete do hladka, pomalu přisypávejte Creme Ole a neustále míchejte metličkou, aby nevznikly hrudky
  10. Směs rozetřete na připravený korpus a pokládejte měsíčky jablek
  11. Připravený koláč pečte 20-25 minut na 180 °C.
Doporučení:

Jablka pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla.

Poznámka:

Zdroj: www.akademiekvality.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

BistRAWveg: Tipy na chutné raw recepty, když člověka honí mlsná

Raw neboli syrová strava je jedním ze stylů stravování. Pokud člověka popadne chuť na sladké, je takříkajíc doma. Nepečené dorty a koláče s troškou umu a správných surovin lze zvládnout připravit v domácí kuchyni. Ve spolupráci s odborníky z BistRAWveg některé recepty a postupy odhalujeme.

číst dále ...

Ponechejte si chuť léta klidně po celou zimu

Jablka, hrušky, švestky nebo třeba broskve. V létě a na podzim máme k dispozici velké množství ovoce, které bychom si rádi „zakonzervovali“ na horší časy. Jedním ze způsobů, jak plody uchovávat a připomenout si tak vůni léta a podzimu kdykoli, je sušení. V ovoci se zachová velké množství vitamínů a svou chutí pak obohatí nespočet jídel – od nákypů, smoothie, granolu až po snídaňové kaše.

číst dále ...

10 tipů, jak si vybrat kvalitní a zdraví prospěšný olivový olej

Olivovníky a olivy se pěstují a kultivují již několik tisíciletí. Olivový olej je jedním ze základních kamenů středomořské kuchyně. Má velmi pozitivní vliv na zdraví člověka a také díky němu se obyvatelé Středomoří dožívají vyššího věku a trápí je méně nejen kardiovaskulárních nemocí. Velmi ale záleží na kvalitě oleje.

číst dále ...

Začíná sezóna moštů! Co o nich potřebujete vědět?

Máte rádi ovoce? Pak jste nejspíše propadli jedinečné chuti ovocných šťáv. Můžete si je kupovat u farmáře, v obchodech, nebo třeba i v restauracích, když toužíte po něčem zdravějším. Jak se vůbec vyrábějí? Může být základem i mražené ovoce? Je nějaký rozdíl mezi moštem, džusem a nektarem? Je zakalený mošt vadný? Na tyto a více otázek odpověděl Akademii kvality doc. Ing. Aleš Rajchl, Ph.D., vedoucí Ústavu konzervace potravin, VŠCHT Praha.

číst dále ...

Kolikrát za týden doma vlastně vaříme?

Jak často Češi doma vaří nějakou tu dobrotu? Vaříme doma každý den, nebo jen občas? Nebo snad doma uvařit nějaký ten dobrý oběd nebo večeři, na to již my Češi nemáme vůbec čas?

číst dále ...

Nové zeleninové omáčky od Araxu nejen na grilování!

Rýži, těstoviny, luštěniny, obiloviny, kuskus, ale také vločky a různé přílohové nebo polévkové směsi můžete v Česku zakoupit pod značkou ARAX. Ta si přízeň svých zákazníků získává již od roku 1997. Široký sortiment výrobků můžete zakoupit v každém supermarketu Kaufland, Globus, Penny Market, Norma, Billa, ale také v mnoha maloobchodních sítích (ROSA Market, Kubík, Brněnka, JIP…) po celé České republice.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy