Kapřík z mouky, ořechů, vajec, cukru a pomerančové kůry, upečený dozlatova, zdobený bílou čokoládovou polevou a mandlovými lupínky.
Ingredience:
120 g | hladké mouky |
100 g | cukru krupice |
20 g | vlašských ořechů |
20 g | pomerančové kandované kůry |
3 ks | vajec |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
tuk a hrubá mouka na formu | |
Na dohotovení: | |
100 g | plátkových mandlí |
50 g | bílé čokolády na vaření |
Postup:
1. Vejce vyšleháme s krupicovým i vanilkovým cukrem do husté pěny, pak po částech přidáme prosátou hladkou mouku, na hrubo nasekané ořechy i kandovanou pomerančovou kůru a vše zlehka promícháme
2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 35 minut
3. Mezitím na teflonové pánvi na sucho opečeme plátky mandlí a ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a naplníme ji do cukrářského sáčku
4. Vychladlého kapra ozdobíme bílou čokoládovou polevou (oko, ocas apod.) a stejnou polevou pak přilepíme opražené mandlové šupinky na tělo a necháme zaschnout.