REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlový kapřík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapřík z mouky, ořechů, vajec, cukru a pomerančové kůry, upečený dozlatova, zdobený bílou čokoládovou polevou a mandlovými lupínky.


Ingredience:
120 ghladké mouky
100 gcukru krupice
20 gvlašských ořechů
20 gpomerančové kandované kůry
3 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
tuk a hrubá mouka na formu
Na dohotovení:
100 gplátkových mandlí
50 gbílé čokolády na vaření

Postup:

1. Vejce vyšleháme s krupicovým i vanilkovým cukrem do husté pěny, pak po částech přidáme prosátou hladkou mouku, na hrubo nasekané ořechy i kandovanou pomerančovou kůru a vše zlehka promícháme
2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, povrch uhladíme, vložíme do vyhřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 35 minut
3. Mezitím na teflonové pánvi na sucho opečeme plátky mandlí a ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a naplníme ji do cukrářského sáčku
4. Vychladlého kapra ozdobíme bílou čokoládovou polevou (oko, ocas apod.) a stejnou polevou pak přilepíme opražené mandlové šupinky na tělo a necháme zaschnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy