REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlový čokoládový dortík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Základ nadýchaného těsta tvoří mleté mandle, čokoláda, vajíčka, špetka skořice a soli. Dortíky jsou po upečení ozdobeny čerstvým ovocem a domácí šlehačkou.


Ingredience:
Na 2 porce:
100 gmandlí
60 ghořké 70% čokolády
60 gmásla
3 lžícemedu
1 ksvejce
1/2 lžičkyskořice Penny
máslo na vymazání
sůl

Postup:

1. Troubu rozehřejte na 180 °C
2. Máslo a čokoládu dejte do žáruvzdorné misky a nechte je rozpustit nad vodní lázní
3. Mandle namelte na jemno, čímž si uděláte mandlovou mouku
4. Vejce rozšlehejte v misce společně se skořicí a špetkou soli
5. Rozpuštěnou čokoládu s máslem přidejte k vyšlehanému vejci, přisypte mandlovou mouku a doslaďte 3 lžícemi medu
6. Všechno spolu dobře promíchejte a nalijte rovnoměrně do dvou zapékacích misek
7. Pečte v troubě 25–
30 minut
8. Dortík podávejte s čerstvým ovocem a domácí šlehačkou.

Poznámka:

Zdroj: Penny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy