Základ nadýchaného těsta tvoří mleté mandle, čokoláda, vajíčka, špetka skořice a soli. Dortíky jsou po upečení ozdobeny čerstvým ovocem a domácí šlehačkou.
Ingredience:
Na 2 porce: | |
100 g | mandlí |
60 g | hořké 70% čokolády |
60 g | másla |
3 lžíce | medu |
1 ks | vejce |
1/2 lžičky | skořice Penny |
máslo na vymazání | |
sůl |
Postup:
1. Troubu rozehřejte na 180 °C
2. Máslo a čokoládu dejte do žáruvzdorné misky a nechte je rozpustit nad vodní lázní
3. Mandle namelte na jemno, čímž si uděláte mandlovou mouku
4. Vejce rozšlehejte v misce společně se skořicí a špetkou soli
5. Rozpuštěnou čokoládu s máslem přidejte k vyšlehanému vejci, přisypte mandlovou mouku a doslaďte 3 lžícemi medu
6. Všechno spolu dobře promíchejte a nalijte rovnoměrně do dvou zapékacích misek
7. Pečte v troubě 25–
30 minut
8. Dortík podávejte s čerstvým ovocem a domácí šlehačkou.
Zdroj: Penny.