REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlovo-mrkvový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený koláč z mrkve, mandlí a dalších ingrediencí, potřený bílkovo-citronovou polevou.


Ingredience:
300 gnastrouhané mrkve
150 gmletých mandlí
100 gpolohrubé mouky
100 gcukru krupice
80 gmléčné čokolády
2 lžíceoleje
2 lžícecitronové šťávy
1/2 lžičkymleté skoořice
4 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
Na ozdobení a potření:
bílkovo-citronová poleva

Postup:

1. Žloutky a 50 g cukru vyšleháme do pěny, z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh
2. V míse smícháme prosátou polohrubou mouku s kypřicím práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, mletou skořicí, na jemno nastrouhanou citronovou kůrou, mletými mandlemi a na drobno nasekanou mléčnou čokoládou
3. Očištěnou na jemno nastrouhanou mrkev smícháme s olejem, pak spojíme se sypkou směsí i žloutkovou pěnou a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh
4. Těsto rozetřeme do pečicím papírem vyložené formy s vyšším okrajem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 45 minut (špejlí poznáme, zda je těsto upečené, nesmí se na špejli lepit)
5. Vychladlý moučník potřeme a ozdobíme bílkovo-citronovou polevou a nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy