REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové laskonky s rumovým krémem podle Miluše Makó

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepřehlédněte i tento recept na mandlové laskonky s rumovým krémem a červeným fermentovaným Kampotským pepřem a pepřovým rumem podle Miluše Makó. Jde o veganskou verzi laskonek, přitom na tomto receptu se navíc naučíte, jak připravit veganský sníh, který můžete použít i na jiné druhy veganského cukroví.


Ingredience:
Recept cca na 12 laskonek:
90 gaquafaby (scezený studený nálev z cizrny)
75 gcukru krupice
75 gkokosu
30 gmandlové mouky
1 malá lžičkaxantanové gumy
citronová kůra a trochu citronové šťávy
Na krém:
150 gkokosové mléko (jen pevnou bílou část) vychlazené z lednice
150 gveganské čokolády
červený fermentovaný pepř La Plantation
rum Samai Kampot pepper
Na decor:
150 gvegan čokolády
jedlé květy
ovoce

Postup:
  1. Cizrnu scedíme a nálev dáme nejlépe přes noc vychladit do lednice.
  2. Vychlazený nálev začneme postupně šlehat, jako bílky. Výsledek bude pevný našlehaný veganský sníh, který postupně ztužíme zašleháním xantanové gumy a cukru.
  3. Do ztuhlého sněhu jemně vmícháme kokos a mandlovou mouku s citronovou kůrou a šťávou.
  4. Těsto dáme na plech s formou na laskonky a pomalinku sušíme v troubě asi 2 hodiny na 85 °C.
  5. Kokosové mléko (bílou pevnou část) ušleháme do tuha, ve vodní lázni si necháme rozpustit čokoládu, kterou spolu s rumem a pepřem jemně vmícháme. Čokoládu nelijte do mléka hned vařící, je lepší chvíli počkat. Krém nechte lehce vychladnout, pokud bude dlouho v lednici, bude se s ním špatně pracovat.
  6. Laskonky naplníme krémem a dáme do lednice, pak je polijeme čokoládou. Na studených laskonkách bude čokoláda hned tuhnout a skvěle držet.
  7. Nakonec laskonky nazdobte jedlými květy a ovocem.
Doporučení:
  • BIO Kampotský červený fermentovaný pepř La Plantation – Unikátní produkt, na kterém se tvoří rychlá závislost. Zralý červený fermentovaný pepř, je až do stádia červených zrníček ponechán na rostlině Piper nigrum. Teprve potom je dále zpracován. Vyžaduje vyjímečnou ruční práci při selekci správně zralých a správně velkých zrníček. Tedy kuličku po kuličce. Poté se myje a suší na slunci po dobu 2-3 dnů v závislosti na počasí. Dokud nedosáhne optimální podoby vhodné pro další kontrolu a balení. Plně zralý, šťavnatý a pak konzervovaný fermentací v mořské soli. Červený Kampotský pepř vyniká unikátní ovocnou chutí a jedinečně jemným aroma. Díky jeho jemné pálivosti jej lze velice dobře kombinovat s ovocem, grilovanou zeleninou nebo třeba čokoládou a dezerty. Červený Kampotský fermentovaný pepř v různých balení, například tubus 50 g za 449 Kč zakoupíte na www.kampot.cz!
  • SAMAI Pepper Rum – Unikátní prémiový rum kořeněný tím nejkvalitnějším červeným Kampotským pepřem z La Plantation. Na úvod jemně sladký s rozvíjející se kořenitostí a komplexní ovocnou chutí, doplněn přiměřenou pálivostí Kampotského pepře na závěr. SAMAI Pepper Rum, obsah: 0,7l, cena 1.690 Kč nebo miniaturku za 199 Kč zakoupíte na www.kampot.cz v sekci rumy SAMAI.
Poznámka:

Recept připravila šéfkuchařka Miluše Makó, Instagram: miluse.mako

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:



Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.

číst dále ...

Co dělat, když vám doma nechutná voda z kohoutku? Řešením je filtrace s Lokni HOME

Pokud vám nechutná voda z kohoutku, případně v ní cítíte chlor, není nutné hned kupovat balenou. Řešením může být domácí filtrace, která umí výrazně zlepšit vlastnosti pitné vody v domácnosti, aniž by z ní odváděla důležité minerály. Namísto pití vody z plastových lahví zvolte takové řešení, které pomůže dlouhodobě a ekologicky zajistit zdravý pitný režim pro celou rodinu.

číst dále ...

Pekařina má budoucnost, říká chlebový someliér

V rámci veletrhu Czech Food Expo, který se konal od 9. do 12. května na prostorném výstavišti v srdci České republiky, se odehrávala řada událostí, které přitahovaly jak pozornost laické veřejnosti, tak odborníků z oboru. Jednou z nejvýraznějších atrakcí bylo stanoviště Svazu pekařů a cukrářů v ČR, které zažívalo nevídaný nával návštěvníků díky své unikátní koncepci – funkční miniatuře pekárny přímo na místě.

číst dále ...

Hostíte důležitou večeři s nadřízeným, zaskočila vás nečekaná návštěva? Podívejte se na tipy, jak své hosty oslnit a připravit jim skvělý večer

Ať už jste v situaci, kdy hostíte důležitou večeři s nadřízeným, nebo vás zaskočila nečekaná návštěva, je důležité vědět, jak na to. Jak říká staré rčení: “Příprava je klíčem k úspěchu.” A to platí dvojnásob, když jde o hostitelství. Bez ohledu na to, zda jste zkušený hostitel nebo začátečník, následující rady vám pomohou vytvořit příjemnou atmosféru a udělat dojem.

číst dále ...

Gastronomické lahůdky v elitních kasinových restauracích v Praze

Praha je pohádkové město, kde každý kout nese ozvěnu dávných časů a každý dlažební kámen vypráví svůj příběh. Jedná se o místo, kde se nad střechami tyčí majestátní hrady a katedrály, které vytvářejí jedinečnou siluetu města proti obloze. Praha je město, které nikdy nespí, plné života a hudby, kde se historie a moderna prolíná v jediném tanci. Zde, mezi úzkými uličkami a širokými náměstími, nacházejí turisté a místní obyvatelé společnou řeč v lásce ke kráse a umění.

číst dále ...

Objevujte nejsladší chutě Španělska aneb Jaké dezerty vám učarují?

Je známo, že španělská kuchyně je vyhlášená po celém světě. Paella, gazpacho, tortilly nebo tapas, to vše si vychutnáváme na mnoho způsobů i u nás. Co když jste ale milovníci sladkého a chcete objevit něco nového? Objevte ty nejoblíbenější španělské dezerty, které si můžete připravit i z pohodlí domova. Pro milovníky zdravého životního stylu je dobrou zprávou, že španělské dezerty jsou oproti těm českým o něco zdravější. “​​Česká kuchyně je známá pro své dezerty z kynutého těsta – buchty, koláče nebo štrúdly. Naopak španělské dezerty často obsahují olivový olej, mandle, med, vaječné bílky a citrusové plody, což je pro zdravý životní styl vhodnější,” říká fitness trenér a výživový poradce Vladimír Koukal.

číst dále ...

Grilovací sezona je tu! Jak vybrat to správné maso na gril

Burgery, špízy, ale i propečené steaky a k tomu nějaká ta voňavá příloha. Grilovací sezóna je tady a s ní i každoroční dilema, jaký kus masa na gril vybrat, aby přátelům a rodině chutnalo. Přinášíme vám několik tipů, se kterými povýšíte své grilovací umění na novou úroveň.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.