REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové kuřecí paličky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažená kuřecí stehýnka obalená v mouce, ve vejcích a mandlových lupíncích.


Ingredience:
8 kskuřecích stehen (paliček)
3-4 ksvejce
1 balíčekmandlových lupínků
4 lžícehladké mouky
3 lžícemléka
sůl

Postup:

1. Ve studené vodě omytá kuřecí stehna necháme důkladně okapat, pak je osolíme
2. Do hlubokého talíře nasypeme mouku (raději více), v jiném talíři rozšleháme vejce s mlékem a špetkou soli
3. Na dalším talíři si připravíme mandlové lupínky
4. Stehna obalíme nejprve v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec v lupíncích
5. Obalené kuřecí paličky pozvolna smažíme ve fritovacím hrnci na 160 °C, až nám vyplavou a krásně zezlátnou.

Doporučení:

Samozřejmě, že stehna můžeme připravit i v hlubší pánvi ve větším množství oleje. Intenzivnější vůni mandlí zajistíme přimícháním pomletých mandlí do mouky.

Poznámka:

Větší stehna je lépe 2-3 minuty předvařit v mírně osolené vodě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy