REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové hrudky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě vysušené mandlové těsto ve tvaru hrudek ozdobených mandlemi.


Ingredience:
200 gmletých mandlí
200 gmoučkového cukru
4-5 ksvaječných bílků
1 hrstpůlek nebo i celých oloupaných mandlí na ozdobu
papír na pečení

Postup:

1. Z bílků (měly by mít pokojovou teplotu) vyšleháme tuhý sníh, do kterého pak postupně zapracujeme prosátý moučkový cukr
2. Do připraveného sněhu vmícháme pomleté mandle
3. Lžičkou klademe na plech vyložený pečícím papírem kousek od sebe hromádky mandlového sněhu
4. Na vrch každé hrudky položíme po jedné mandli
5. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme (sušíme) 9-10 minut
6. Mandlové hrudky necháme vychladnout

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy