REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové dortíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené různé tvary vánočního cukroví, slepené spolu po dvou mandlovým krémem, ozdobené čokoládovou polevou a půlkou mandle.


Ingredience:
Na těsto:
210 ghladké mouky
140 gmásla nebo margarínu
70 gcukru
20 gbramborové moučky
2 ksžloutky
pár kapek mandlového aroma
Na mandlový krém:
140 gmoučkového cukru
125 gmásla nebo rostlinného tuku
50 gspařených, oloupaných a jemně nastrouhaných mandlí
1 lžícepolohrubé mouky
1 sáčekvanilkového cukru
1/8 lmléka
Ostatní:
čokoládová poleva
oloupané půlky mandlí na ozdobu
mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:

1. Připravíme si těsto, smícháme nejprve sypké suroviny, potom do směsi zapracujeme máslo a žloutky, dochutíme několika kapkami mandlového aroma, vypracované těsto necháme v lednici chvíli odpočinout
2. Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše, vykrájíme různé tvary (trojůhelníčky, kolečka, hvězdičky …), pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova
3. Upečené a vychladlé cukroví spojíme po dvou mandlovým krémem
4. Nakonec polijeme rozehřátou čokoládovou polevou a ozdobíme půlkami mandlí. Příprava mandlového krému:
1. Nejdříve mléko s rozmíchanou moukou nebo škrobovou moučkou na mírném ohni za stálého míchání přivedeme do varu
2. Povaříme asi 2 minuty, odstavíme a hustou kaši necháme za občasného zamíchání při pokojové teplotě vychladnout
3. Mezitím dáme do misky změklé máslo (tuk) a utřeme s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny
4. Po lžičkách do něj za stálého tření vmícháme vychladlou kaši (na lepší našlehání krému můžeme použít elektrický šlehač, který nám usnadní práci)
5. Do krému vmícháme asi 50 g spařených, oloupaných a jemně nastrouhaných mandlí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy