REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlová kolečka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená kolečka z marcipánu, mandlí, likéru a dalších ingrediencí, potřená ochuceným rozvarem, zdobená pomerančovou kůrou.


Ingredience:
200 gmarcipánu
150 gmletých neloupaných mandlí
3 lžičkysolamylu
1 lžičkamleté skořice
6 lžicpřírodního cukru
2 lžícepomerančovéo likéru
1 kspomeranče
1 ksbílku
voda
moučkový cukr a solamyl na podsypání

Postup:

1. Pomeranč dobře omyjeme, osušíme, oloupeme ostrou škrabkou tenkou vrstvu kůry, kterou nakrájíme na tenké proužky a povaříme v přírodním cukru zalitém trochou vody
2. Do marcipánu zapracujeme na jemno mleté mandle, mletou skořici, bílek, solamyl a lžíci pomerančového likéru
3. Připravenou hmotu rozválíme mezi dvěma pečicími papíry poprášenými směsí moučkového cukru a solamylu, vykrájíme z něho kolečka, která rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 12 minut
4. Z připraveného cukrového rozvaru vyndáme proužky pomerančové kůry, které dáme stranou, vmícháme lžíci pomerančového likéru a lžíci pomerančové šťávy
5. Upečená kolečka potřeme ochuceným rozvarem a ozdobíme pomerančovou kůrou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy