Pečená kolečka z marcipánu, mandlí, likéru a dalších ingrediencí, potřená ochuceným rozvarem, zdobená pomerančovou kůrou.
Ingredience:
200 g | marcipánu |
150 g | mletých neloupaných mandlí |
3 lžičky | solamylu |
1 lžička | mleté skořice |
6 lžic | přírodního cukru |
2 lžíce | pomerančovéo likéru |
1 ks | pomeranče |
1 ks | bílku |
voda | |
moučkový cukr a solamyl na podsypání |
Postup:
1. Pomeranč dobře omyjeme, osušíme, oloupeme ostrou škrabkou tenkou vrstvu kůry, kterou nakrájíme na tenké proužky a povaříme v přírodním cukru zalitém trochou vody
2. Do marcipánu zapracujeme na jemno mleté mandle, mletou skořici, bílek, solamyl a lžíci pomerančového likéru
3. Připravenou hmotu rozválíme mezi dvěma pečicími papíry poprášenými směsí moučkového cukru a solamylu, vykrájíme z něho kolečka, která rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 12 minut
4. Z připraveného cukrového rozvaru vyndáme proužky pomerančové kůry, které dáme stranou, vmícháme lžíci pomerančového likéru a lžíci pomerančové šťávy
5. Upečená kolečka potřeme ochuceným rozvarem a ozdobíme pomerančovou kůrou.