REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandarinkový dort s ovocnou pudinkovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený piškotový korpus potřený smetanovou náplní, obložený kompotovanými mandarinkami, nakonec přelitý uvařeným, mírně prochladlým pudinkem připraveným ze dvou uvařených pudinků, džusu a šťávy z mandarinkového kompotu.


Ingredience:
Na piškotový korpus:
150 ghladké mouky
140 gcukru krupice
2 lžíceoleje
4 ksvětší vejce
Na náplň:
2 kelímkyzaskysané smetany
250 mlsmetany ke šlehání
2 kskonzervy mandarinek
2-4 lžícecukru (dejte podle chuti)
Na pudinkovou polevu:
2 sáčkyvanilkové pudinky
1-2 lžícecukru
šťáva z mandarinek + džus (mandarinkový, multivitamín ...)
Ostatní:
dortová forma, pečící papír

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, žloutky z cukrem pak vyšleháme do pěny
2. Vyšleháme tuhý sníh z bílků
3. Do žloutkové pěny postupně zamícháme olej, pak mouku, nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků
4. Hmotu přendáme do dortového korpusu vyloženého ze spodu papírem na pečení, upečeme ho v troubě vyhřáté na 180 °C, pečeme asi 15 minut, záleží na troubě, co používáte
5. Připravíme si náplň; ušleháme šlehasčku, do které pak lehce vmícháme zakysanou smetanu, osladíme
6. Připravíme si pudink; aby jsme získali potřebných 750 ml šťávy, doplníme tu mandarinkovou z obou plechovek vhodným džusem, buď mandarinkovým, nebo třeba multivitamínem, nejhůře i džusem pomerančovým, přidáme oba sáčky pudinku a uvaříme hustý pudink, kdo nezná, postupuje podle návodu na obalu
7. Na zcela vychladlý korpus natřeme smetanový krém, dort pak poklademe mandarinkami, nakonec povrch dortu přelijeme mírně prochladlým pudinkem
8. Necháme přes noc zchládnout a vytuhnout v lednici.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy