REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Maminčin kuřecí hrnec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kousky nakrájené kuřecí maso se zeleninou zjemněné zakysanou smetanou.


Ingredience:
450 gvykostěných kuřecích stehen
150 gzakysané smetany
120 gpórku
250 mlzeleninového vývaru
2 lžíceoleje
1 ksmrkve
3 ksvětších brambor
3 kszrnek nového koření
1 ksbobkového listu
1 kscukety
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Vykostěná kuřecí stehna nakrájíme na větší kousky, opečeme zprudka na rozpáleném oleji a podlijeme půlkou zeleninového vývaru 2. Přidáme na plátky nakrájenou mrkev, na větší kostky pokrájené brambory, nové koření, bobkový list, mletý pepř a za občasného podlévání druhou polovinou zeleninového vývaru dusíme na mírném ohni, pod pokličkou, do poloměkka
3. Pak přidáme na kostky nakrájenou cuketu, na plátky pokrájený pórek a ještě krátce podusíme (maso musí být měkké)
4. Bobkový list, nové koření vyděláme, vmícháme zakysanou smetanu a ještě krátce prohřejeme, zahustíme solamylem nebo hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody.

Doporučení:

– Podáváme např. s chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy