REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malovaná roláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malovaná piškotová roláda plněná šlehačkou ochucenou cukrem a kousky čokolády, banánem a jahodami.


Ingredience:
150 gcukru
100 ghladké mouky
6 ksvajec
potravinářské barvivo nebo kakao
potravinářský papír
Na náplň:
1-2 hrstijahod
1-2 ksbanány
1 kelímekšlehačky
1 kssáček ztužovače
kousky čokolády
cukr

Postup:

1. Nejdříve je potřeba udělat barevnou část těsta, kterou budeme malovat ornamenty, tu připravíme z jednoho vejce, do kterého postupně zašleháme asi 2 lžíce cukru a 4 lžíce mouky (je potřeba, aby výsledné těstíčko mělo podobnou konzistenci, jako třeba bílek, se kterým se malují perníčky, proto přidáváme postupně, dokud není výsledek správný)
2. Toto těsto si můžeme obarvit potravinářskými barvami nebo kakaem (v tom případě ubereme 1 lžíci mouky a nahradíme ji stejným množstvím kakaa)
3. Těsto nalijeme do sáčku, kterému ustříhneme růžek a na pečící papír malujeme ornamenty, je dobré nechat vzor po domalování na chvíli ztuhnout v ledničce nebo mrazáku, ale není to úplně nezbytné, pokud bude mít správnou hustotu
4. Poté si smícháme zbylé suroviny na piškotový korpus, který nalijeme na nakreslený vzor
5. Pečeme asi 10 minut při 180 °C. roládu není nutné balit ještě zatepla, můžeme ji nechat vychladnout a i přesto půjde krásně srolovat
6. Do části rolády zabalíme banán, do druhé části jahody, jako náplň použijeme vyšlehanou šlehačku, kterou přisladíme, vylepšíme kousky čokolády a její hustotu pojistíme ztužovačem.

Doporučení:

Stejně tak můžeme na náplň připravit třeba čokoládový a tvarohový krém nebo náplň z mascarpone či ricotty.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka: Barbora Jollinka Charvátová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Češi se pomalu vrací k rybám. Nejoblíbenější je kapr a losos

Ryby si opět nachází své místo v českých jídelníčcích. Vyplývá to ze zprávy Českého statistického úřadu, podle které Češi ročně snědí přes půldruhého kila rybího masa. Nejčastěji se ryby na našich talířích objevují o Vánocích. Zde se ale střetává tradice s moderní kuchyní, a zatímco část strávníků nedá dopustit na kapra, stále častěji ho na štědrovečerní tabuli nahrazuje losos.

číst dále ...

Silvestrovské rychlovky

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a ideálně ještě originální a dobrá. To vše splňují naše tři silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Rychlé občerstvení pro nečekanou návštěvu? Vsaďte na oblíbené dipy

Občas se to stane každému z nás. Návštěva už přešlapuje za dveřmi a mezitím, co nám v hlavě vzniká plán na degustační menu, obrátíme lednici vzhůru nohama. Kde nic, tu nic. Hosté už zaujímají pozice na sedačce a stůl pořád zeje prázdnotou. Nepanikařte, situaci vždy zachrání jakýkoliv chutný dip. A my pro vás máme rovnou tři rychlé recepty ze surovin, které doma najdete vždycky.

číst dále ...

Vánoční trio – hrách, čočka a kroupy

Hrachová polévka, čočka a houbový kuba. Oblíbená vánoční trojka, kterou schválí i výživový poradce. Jak na tyhle stálice, aby si pošmákli i ti nejzarytější odpůrci všeho zdravého?

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy