REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malovaná roláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malovaná piškotová roláda plněná šlehačkou ochucenou cukrem a kousky čokolády, banánem a jahodami.


Ingredience:
150 gcukru
100 ghladké mouky
6 ksvajec
potravinářské barvivo nebo kakao
potravinářský papír
Na náplň:
1-2 hrstijahod
1-2 ksbanány
1 kelímekšlehačky
1 kssáček ztužovače
kousky čokolády
cukr

Postup:

1. Nejdříve je potřeba udělat barevnou část těsta, kterou budeme malovat ornamenty, tu připravíme z jednoho vejce, do kterého postupně zašleháme asi 2 lžíce cukru a 4 lžíce mouky (je potřeba, aby výsledné těstíčko mělo podobnou konzistenci, jako třeba bílek, se kterým se malují perníčky, proto přidáváme postupně, dokud není výsledek správný)
2. Toto těsto si můžeme obarvit potravinářskými barvami nebo kakaem (v tom případě ubereme 1 lžíci mouky a nahradíme ji stejným množstvím kakaa)
3. Těsto nalijeme do sáčku, kterému ustříhneme růžek a na pečící papír malujeme ornamenty, je dobré nechat vzor po domalování na chvíli ztuhnout v ledničce nebo mrazáku, ale není to úplně nezbytné, pokud bude mít správnou hustotu
4. Poté si smícháme zbylé suroviny na piškotový korpus, který nalijeme na nakreslený vzor
5. Pečeme asi 10 minut při 180 °C. roládu není nutné balit ještě zatepla, můžeme ji nechat vychladnout a i přesto půjde krásně srolovat
6. Do části rolády zabalíme banán, do druhé části jahody, jako náplň použijeme vyšlehanou šlehačku, kterou přisladíme, vylepšíme kousky čokolády a její hustotu pojistíme ztužovačem.

Doporučení:

Stejně tak můžeme na náplň připravit třeba čokoládový a tvarohový krém nebo náplň z mascarpone či ricotty.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka: Barbora Jollinka Charvátová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy