REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinovo-ananasový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ananasová hmota svařená s malinami, cukrem a kyselinou citronovou.


Ingredience:
700 gmalin
500 gželírovacího cukru 2:1
300 gananasu
1/2 lžičky kyseliny citronové

Postup:

1. Ananas oloupeme, rozkrojíme na čtvrtiny, vykrojíme tuhý střed, nakrájíme ho na kousky a rozmixujeme
2. Ananasovou hmotu nasypeme do kastrolu, přidáme rozmačkané maliny, cukr, vše rozmícháme, uvedeme do varu a vaříme 10 minut
3. Přisypeme kyselinu citronovou, krátce povaříme a vyzkoušíme, zda džem dostatečně želíruje (kápneme trošku na talířek a necháme vychladnout), pokud nejsme spokojeni s hustotou, přidáme trošku želírovacího cukru a povaříme
4. Džem rozdělíme do čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme, obrátíme je dnem vzhůru nebo je sterilujeme 5 minut při 90 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy