REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Malinové bábovičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bábovičky z mouky, vajec, cukru, malin a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
250 gpolotučného tvarohu (ve vaničce)
200 gmásla + na vymazání
200 gcukru
150 ghladké mouky
150 gpolohrubé mouky
150 gmalin (mohou být mražené) + pár čerstvých
2 lžícerumu
4 ksvajec
1 ksvanilkového cukru
1 ksprášku do pečiva
hrubá mouka na vysypání
moučkový cukr na posypání
zakysaná smetana k podávání
špetka soli

Postup:

1. V míse dobře smícháme polotučný tvaroh, změklé máslo a cukr, pak postupně přimícháme žloutky
2. Do jiné mísy nasypeme prosátou hladkou i polohrubou mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva, vše promícháme a potom po lžících přidáváme k tvarohové hmotě, ke konci to už jde docela ztuha, proto přidáme rum
3. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha, zlehka vmícháme do těsta a nakonec přisypeme maliny (pokud použijeme mražené, pracujeme rychle, aby roztály až při pečení a neobarvily celé těsto dorůžova)
4. Těsto nalijeme do formiček o objemu cca 90 ml vymazaných máslem a vysypaných hrubou moukou, vložíme do trouby a pečeme při 150 °C zhruba 20 minut
5. Podáváme pocukrované spolu s čerstvými malinami a zakysanou smetanou.

Doporučení:

Můžeme péci i ve velké bábovce nebo ve formě na muffiny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy