REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makovo-tvarohový dort

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus potřený tvarohovou pěnou a brusinkovým želé.


Ingredience:
220 gmletého máku
50 gcukru krupice
50 gmásla
20 gmoučkového cukru
2 ksvajec
Na tvarohovou pěnu:
l lžícecitronové šťávy
125 gměkkého tvarohu
50 gcukru krupice
8 gželatiny v prášku
1,5 dlušlehané šlehačky
1kssáčku vanilinového cukru
nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
Na želé:
150 gbrusinkového kompotu
8 gželatiny v prášku

Postup:

1. Změklé máslo nakrájené na menší kousky, žloutky a moučkový cukr utřeme do pěny, vmícháme mletý mák a po částech tuhý sníh z bílků ušlehaný s krupicovým cukrem
2. Těsto naplníme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme 35-40 minut při 180 °C, necháme vychladnout
3. Pak kolem upečeného korpusu omotáme asi 7 cm široký proužek papíru na pečení
4. Na pěnu smícháme měkký tvaroh, krupicový cukr, vanilinový cukr, citronovou šťávu i na jemno nastrouhanou citronovou kůru, želatinu (rozpuštěnou podle návodu na obalu), ušlehanou šlehačku a potom naneseme na korpus, povrch uhladíme a dort necháme ztuhnout v chladu
5. Na želé smíháme želatinu (rozpuštěnou podle návodu na obalu) s brusinkovým kompotem, nalijeme na ztuhlý dort a necháme důkladně ztuhnout v chladu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy