REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makovec

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká buchta podle receptu našich babiček, připravená z pomletého máku, vejce, hrubé mouky, mléka, prášku do pečiva, citronové kůry a koření, upečená v troubě.


Ingredience:
150 gmáku
150 ghrubé mouky
150 gcukru
1 sáčekprášek do pečiva
2 dlmléka
1 ksvejce
citronová kůra
hřebíček
skořice
tuk na vymazání plechu, mouka na vysypání

Postup:

1. Z vejce opatrně oddělíme bílek od žloutku
2. Umletý mák smícháme s cukrem, mletou skořicí a tlučeným hřebíčkem
3. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru, mléko s rozkvedlaným žloutkem a dobře vše promícháme
4. Nakonec do hmoty vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílku
5. Těsto nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou nebo prosátou strouhankou
6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, tedy kolem 170-180 °C asi 20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy